COMT PODCAST – Entrevista a les primeres guanyadores de la Beca Olga Acebes

Destacada COMTPODCAST Olga Acebes Guanyadores

Les doctores Nelly García i Delia Arcas han estat les primeres col·legiades que s’han beneficiat d’aquesta beca destinada a oferir un ajut econòmic per a realitzar estades formatives.

La beca Olga Acebes és un ajuda econòmica pensada per a metges i metgesses del COMT que vulguin formar-se en d’altres serveis, unitats o centres i, en la seva primera edició, dues metgesses s’han beneficiat d’aquesta beca.

La doctora Delia Arcas, resident de quart any a l’Hospital Joan XXIII, va realitzar la seva rotació al servei d’urgències de l’Hospital de l’illa de Guadalupe. Una experiència, segons la metgessa, molt positiva que la va ajudar a millorar el maneig del pacient crític així com adquirir un coneixement més gran sobre la drepanocitosis.

Pel que fa a la doctora Nelly Garcia, ens va parlar de la seva rotació sota el títol ‘Implantació servei transversal de neurologia pediàtrica entre Barcelona i les Terres de l’Ebre’. Els objectius que la doctora Garcia s’havia marcat eren adquirir uns coneixements, aptituds i habilitats que permetissin millorar la qualitat assistencial i facilitar l’atenció de nens i nenes amb una condició neurològica.

Totes dues doctores van posar de manifest la importància de poder realitzar aquesta mena de formacions, però la falta d’aquesta mena d’ajudes formatives en dificulta la realització, es per aquest motiu que valoren la iniciativa sorgida des de la Fundació Antonius Musa i animen als companys a beneficiar-se’n.