En aquest podcast la doctora Tani Francesch, presidenta de la Fundació i la doctora Carla Meler, secretària, ens explicaran la posada en marxa de la beca Olga Acebes; una ajuda destinada a estades formatives en centres sanitaris.
La Fundació Antonius Musa és el cor del COMT. És l’eina mitjançat la qual s’articulen els programes de protecció social del COMT, una entitat viva i en constant evolució i aquesta setmana ha posat en marxa una nova beca.
Es tracta de l’ajut Olga Acebes, que com ens descriu la secretària de la Fundació, la doctora Carla Meler, està destinada a realitzar estades formatives fora del lloc de treball habitual dels professionals sanitaris.
Com sorgeix aquesta beca i qui pot sol·licitar-la es troba al web de la Fundació , però la doctora Meler ens avança qui i com es pot sol·licitar.
En el moment de la creació d’aquest ajut es va plantejar batejar-la com Beca Olga Acebes. Es va decidir posar aquest nom en memòria de la doctora Acebes, que va perdre la vida en un lamentable accident. La presidenta de la Fundació, la doctora Francesch, ha explicat en el COMT Podcast qui era aquesta metgessa tan estimada per companys i amics.
El Pla de Protecció Social del COMT compta amb 3 tipus d’ajudes: les assistencials, les de dependència i les de conciliació. A més, la Fundació també presta altres tipus d’ajudes i té molt en compte la formació. És per aquest motiu que l’ajut Olga Acebes s’adreça a la formació i actualització dels metges i metgesses.
La Fundació Antonius Musa també presta d’altres ajudes relacionades amb aspectes socials, de caire divulgatiu o dirigides a la formació i especialització dels professionals. Al web es poden consultar totes, però també, es poden estudiar noves necessitats que fins ara no estiguin contemplades en el catàleg d’ajudes tal i com ens explica la doctora Francesch.
Breu biografia Olga Acebes
La doctora Olga Acebes va néixer a Barcelona el 29 de maig de 1968. Quan ella tenia dos anys, la família es va traslladar a Tarragona on va cursar els estudis primaris a l’escola de les Dominiques i, posteriorment, va cursar secundària a l’Institut Martí i Franquès.
Des de petita tenia clara la seva vocació com a metgessa. L’any 1986 (promoció 1986-1992 divisió VII UB) va començar la seva carrera de medicina a la Facultat de Medicina de Reus. La preparació per a l’examen MIR la va dur a terme a Oviedo i, posteriorment, va decidir fer l’especialitat de Rehabilitació a Joan XXIII, ja que sempre va mantenir un gran vincle amb la seva ciutat, Tarragona, de la que n’estava enamorada.
Qui la coneixia deien sense cap mena de dubte que era una persona alegre, molt simpàtica i amiga dels seus amics. Intel·ligent i alhora despistada i amb caràcter fort, era una persona entranyable i brillava en les relacions amb les persones.