Neix la Tarraco Health Race, la cursa de la salut de Tarragona

  • La cursa, que tindrà lloc el pròxim 27 de novembre, comprèn una modalitat de 10k i una caminada de 5k pels principals carrers de la ciutat.
  • La Tarraco Health Race és una cursa solidària i, enguany, els beneficis que se n’obtinguin aniran destinats íntegrament a l’Associació AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya)
  • L’esdeveniment neix fruit del conveni entre el Col·legi de Metges de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona amb la finalitat de promoure l’esport com un hàbit saludable entre la ciutadania.

El pròxim diumenge 27 de novembre tindrà lloc la Tarraco Health Race. Un esdeveniment esportiu que comptarà amb dues modalitats: una cursa de 10 quilòmetres i una caminada de 5 pels principals carrers de la ciutat de Tarragona. La sortida, 09:30 hores, i l’arribada a meta es realitzaran des de l’emblemàtica Via de l’Imperi Romà de Tarragona, on també tindran lloc d’altres activitats esportives. Les inscripcions ja estan obertes al web de la cursa.

L’acte, organitzat per la Fundació Antonius Musa del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT) amb el suport de Tarragona Esports, vol ser un esdeveniment esportiu solidari i de caràcter anual. En aquesta primera edició, els beneficis que se n’obtinguin aniran destinats íntegrament a l’Associació AFANOC. A més, amb la creació del Dorsal 0, existeix la possibilitat de poder col·laborar amb la THR en cas de no poder participar en qualsevol dels actes.

Runner Solutions, empresa amb més de deu anys d’experiència en l’organització d’esdeveniments esportius, s’encarrega de la direcció tècnica de la cursa.

La Tarraco Health Race és fruit del conveni de col·laboració establert entre el COMT i l’Ajuntament de Tarragona, un acord que té com a objectiu implementar la prescripció d’activitat física entre la població així com fomentar l’esport. El president del COMT, el doctor Sergi Boada, ha destacat la importància de realitzar activitat física de forma habitual i, en la mateixa línia, ha posat de manifest que “els metges hem de ser capaços de prescriure esport com la recepta per a millorar la salut de la ciutadania”. En la mateixa línia, el president ha posat l’èmfasi en la necessitat de promoure la prescripció terapèutica de l’esport i la conciliació esportiva.

Segons ha expressat la Consellera d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, la senyora María José López, “l’acord que Tarragona Esports i el Col·legi de Metges van signar el passat mes de juny ens emplaçava a promoure l’activitat física i l’esport com a hàbit saludable a través de programes i activitats conjuntes i avui podem presentar la primera i engrescadora concreció d’aquell compromís”.

Activitats esportives paral·leles el dia de la Tarraco Health Race

La THR és més que una cursa, és la promoció de l’esport i la salut entre la població. Per aquest motiu el dia de la cursa, a la zona dels jardins del Parc Saavedra, es duran a terme una classe de Zumba i una de Pilates que seran obertes a tota la ciutadania.